Skip to content

Călătorie în țara Hațegului

Era o dimineață frumoasă de Februarie, într-o vineri, când mi-a trecut un gând prin capul ăsta al meu cum că ar fi fain să fug pentru o zi – două din cotidianul bucureștean și să vizitez o parte a țării foarte dragă mie.

Nu am trăit în Hațeg, nici nu am rude, dar m-am îndrăgostit de zonă de prima dată când am vizitat-o. Și de atunci, o dată la un an-doi, mi se face dor de o ducă, de o reîncărcare a bateriilor într-o zonă plină de istorie, plină de mister și de voie bună.

Ca recomandări, vă sfătuiesc să vizitați Castelul Huniazilor (sau la Corvinilor). Este o fortăreață în adevăratul sens al cuvântului care încă mai păstrează imaginea de odinioară.

Nu ratați nici rezervația de zimbrii. Sunt mai puțini zimbrii în rezervați față de cea din Dâmbovița, dar așa ascunsă în pădure, cu mult mai puținâ lume perindându-se, pare mult mai aproape de suflet. Este un loc în care te poți odihni, observând liniștit obiceiurile animalelor … de multe ori și ele destul de leneșe.

Îți sugerez ca întoarcerea să o faci prin Orșova. Un alt oraș care este foarte furmos primăvara și vara, având o vegetație preponderent mediteraneană.

Drumul spre București este relativ monoton, după ce părăsești orșova. Singurul loc care-l mai energizează puțin este prezența impunătoare a defileului Dunării și oprirea pentru câteva clipe la Porțile de Fier, una dintre cele mai mari hidrocentrale din Europa, hidrocentrală ce leagă fizic România de Serbia.

Dacă mai ai timp, poți opri și în Drobeta-Turnu Severin, unde istoria ne dă o lecție importantă despre evoluția poporului român. Aici poți vizita Castelul de Apă, Podul lui Traian, Termele, Ruinele Cetății Severinului. Mai multe detalii despre oraș găsiți pe Wikipedia

Leave a reply

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.